نوشته شده توسط : swot
احمد شهید

آقای شهید از مقامات ایران گلایه کرده است که با تحقیقات او همکاری نکرده‌اند

امروز گزارش دوم وضعیت حقوق بشر ایران که توسط احمد شهید، گزارشگرویژه حقوق بشر تهیه شده است در شهر ژنو منتشر شد تا در زمانی که توجه اعضای ۳۷ نفره شورای حقوق بشر معطوف به سوریه بود، بار دیگر موضوع ایران در مرکز توجه قرار گیرد.

گزارشگر ویژه گفته است اطلاعاتی را جمع آوری کرده که نشان از وجود "الگوی خیره کننده ای از نقض حقوق اساسی تضمین شده در قوانین بین المللی" در ایران است.

انتشار این گزارش درحالی صورت می گیرد که شورا باید طی روزهای آینده در مورد تمدید ماموریت یک ساله احمد شهید تصمیم گیری کند.

چنین گزارش مفصلی از موارد متنوع نقض حقوق بشر و استفاده از تعداد بسیار زیادی پرونده ها و موضوعات مرتبط، مقامات ایرانی را که طی ماه های گذشته تلاش زیادی کرده اند که با استفاده از اهرم های مختلف از جمله لابی گسترده با اعضای شورا از تمدید این ماموریت خودداری کنند، در موقعیت بغرنجی قرار می دهد.

آقای شهید پیش از این در مهرماه سال جاری گزارش مقطعی خود را در جریان نشست مجمع عمومی منتشر کرده بود. گزارشی که با واکنش جدی هیات ایرانی همراه شد. در آن گزارش ۵۸ پرونده نقض حقوق بشر مطرح شده بود. ولی آقای شهید در گزارش جدید علاوه بر طرح موضوعات بیشتر، پیشنهادت وتوصیه هایی نیز مطرح کرده است. او گفته است که این گزارش همه موارد نقض حقوق بشر را پوشش نمی دهد، اما تلاش می کند که تصویری از وضعیت کنونی ارائه دهد. دربخش پیشنهادها آقای شهید با بررسی کاستی های قانونی که در مورد برخی جرائم مانند اقدام علیه امنیت ملی وجود دارد و یا کاستی های قانون در زمینه احترام به آزادی بیان، از حکومت ایران خواسته است که همه زندانیان سیاسی و عقیدتی را آزاد و کمیته تحقیق مستقلی را برای بررسی خشونت های اعمال شده بعد از انتخابات ایجاد کند.

اما در کنار موضوع گزارش و مواد مطرح شده در آن، این پرسش هم اکنون وجود دارد که واکنش مقامات ایرانی چگونه خواهد بود و آیا تلاش آنها برای ناکام گذاشتن ماموریت احمد شهید موفق خواهد شد و اینکه آیا خواهند توانست جلوی تمدید ماموریت او توسط اعضای شورای حقوق بشر را بگیرند یا نه؟ گزارشگر ویژه، بر اساس رویه های موجود در سازمان ملل، گزارش خود را در ماه ژانویه برای دریافت نقطه نظرات مقامات ایرانی به تهران ارسال کرد. این همان زمانی است که صادق لاریجانی و برادر وی که رییس ستاد حقوق بشر این قوه است، به نشان دادن واکنش در برابر گزارش او پرداختند. اگر چه گمان می رفت واکنش ها به گزارش ماه مهر او باشد. به گزارش خبرگزاری مهر، صادق لاریجانی ۱۳ بهمن در"نشست تخصصی حقوق بشر" گفت: "این گزارش و گزارشگر آن سراسرکذب است".

"این فرد از این کشور به آن کشور می رود وهمان حرف های مخالفان را به زبان می آورد، زیرا غرب سال ها به دنبال تریبونی جدید بود ولی ما این گزارش ها را ناحق می دانیم"

جواد لاریجانی در مورد احمد شهید

جواد لاریجانی نیز در نشست تخصصی حقوق بشر اظهار داشت: "تنها با صرف پنج دقیقه دقت می توانیم دریابیم که گفته های احمد شهید با گفته های وزیر خارجه آمریکا یکی است"

او در مورد آقای شهید گفت: "این فرد از این کشور به آن کشور می رود وهمان حرف های مخالفان را به زبان می آورد، زیرا غرب سال ها به دنبال تریبونی جدید بود ولی ما این گزارش ها را ناحق می دانیم".

مقامات قوه قضاییه ایران بیش از یک ماه فرصت داشتند که به مواردی که در گزارش آقای شهید مطرح شده بود پاسخ دهند، اما آنها ترجیح دادند که اساسا وجود مکانیسم ویژه برای کشورها، روند انتخاب گزارشگر و شخص او را مورد حمله قراردهند. طی یک سال گذشته استدلال هیات ایرانی و ازجمله جواد لاریجانی این بوده است که شورای حقوق بشر باید به صورت موضوعی به طرح مسائل بپردازد و از اینکه برای کشوری گزارشگر ویژه تعیین کند، خودداری نماید.

احمد شهید روز ۲۲ اسفند (۱۲ مارس) گزارش منتشر شده خود را به اعضای شورا ارائه خواهد کرد و نمایندگان کشورهای مخالف و موافق نظر خود را ابراز خواهند کرد. هیات ایرانی نیز احتمالا به تکرار موضع گیری رسمی مسئولان قوه قضاییه در زیر سوال بردن گزارش یاد شده خواهد پرداخت.

پیش بینی اظهارنظر هیات ایرانی در اجلاس البته دشوار نیست. در جواب رسمی مقامات ایرانی که در گزارش گزارشگرویژه نیز آمده است، آنها احمد شهید را متهم کردند که از "منابع اطلاعاتی فاقد اعتبار" استفاده کرده است. آنها همچنین او را متهم کرده اند که در جلساتی حضور یافته است که "آژانس های جاسوسی، عناصرصهیونیستی و گروه های تروریستی" در آن حضور داشته اند.

درهمین گزارش احمد شهید با تاکید بر استفاده از منابع "موثق"، سخنان مقامات ایرانی را رد کرده است. احمد شهید در گزارش خود آورده است که از زمان ارائه درخواست در تاریخ ۲۹ شهریورماه مقامات ایرانی هیچگاه به او اجازه ورود به ایران را نداده اند.

اجازه ورود احمد شهید به کشور به عنوان گزارشگر ویژه کشوری (Country specific) برخلاف گزارشگران موضوعی، با شرایطی همراه بود که به نظر می رسد مقامات قوه قضاییه تردیدهای جدی برای برآورده کردن آن داشتند.

"احمد شهید به ایران سفر نکرد، اما گستردگی استفاده از منابع مختلف چه در خارج از ایران و چه در داخل این کشور (حتی مطالبی که توسط مقامات و رسانه های رسمی ایران مطرح شده)، هیات ایرانی را برای بی اعتبار نشان دادن منابعی که در گزارش وی مطرح شده با مشکل جدی مواجه خواهد کرد"

برخلاف روال معمول که برنامه سفر مقامات سازمان ملل پیش از انجام بین طرفین تنظیم و نهایی می شود، آقای شهید از مقامات ایرانی خواسته بود که دست او را برای بازدید از هر نقطه ای که در خصوص نقض حقوق بشر در آن ادعایی مطرح شده است باز بگذارند.

او خواسته بود که نه تنها بتواند به زندان ها و بازداشتگاه ها سر بزند و با زندانیان، خانواده ها و وکلای آنها صحبت کند، بلکه از حکومت ایران تضمین خواسته بود که امنیت کامل افرادی را در سفر با او صحبت خواهند کرد، فراهم کند. او همچنان که در مصاحبه های بعد از انتشار گزارش اول تاکید کرده بود که از شرکت در سفری که برنامه دیدارهایش به صورت گزینش شده توسط مقامات ایرانی تنظیم شود، خودداری خواهد کرد.

به نظر می رسد که مخالفت با حضور احمد شهید در ایران و لابی در سطح سازمان ملل برای بی اعتبار کردن او از آن رو صورت می گرفت که با عدم حضور آقای شهید در تهران، این فرصت برای هیات ایرانی فراهم می شد که وقتی در روزهای آخر اجلاس نوزدهم (احتمالا سوم فروردین) اعضای شورای حقوق بشر برای تجدید دستور کار احمد شهید رای گیری می کنند، بتوانند بگویند که گزارشی که خارج از کشور تهیه شده است اعتباری ندارد و عملا ماموریت گزارشگر ویژه شکست خورده است.

اما احمد شهید همان زمان گفته بود که اگرچه همواره برای بازدید از ایران و گفت وگو با مقامات کشور تلاش خواهد کرد، اما اجازه ندادن به او برای سفر به ایران باعث نخواهد شد که گزارش خود را تکمیل نکند.

او در گزارش ۳۶ صفحه ای خود که طی روزهای آینده از آن دفاع خواهد کرد، گفته است که از ۱۱ تا ۱۵ مهرماه با چندین سازمان غیردولتی حقوق بشری در ژنو ملاقات کرده است. در این سفر گزارشگر ویژه همچنین با ۱۹ تن از قربانیان نقض حقوق بشر که در اروپا حضور دارند گفت وگو کرده و اظهارات وادعاهای آنها را شنیده است.

طبق آنچه در گزارش آمده است، آقای شهید از ۹ تا ۱۷ آذرماه به سه کشور بلژیک، آلمان و فرانسه (که هم اکنون بسیاری از قربانیان نقض حقوق بشر به خصوص بعد از انتخابات سال ۸۸ در این کشورها به سر می برند) سفر کرده و با هشتاد تن از قربانیان نقض حقوق بشر صحبت کرده است.

"قوه قضاییه حتی برای حضور خانم ناوی پیلای، کمیسیاریای عالی حقوق بشر در ایران نیز مقاومت می کرد. اما تنها به فاصله چند روز پس از آنکه احمد شهید به سمت گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران منصوب شد، مقامات ایرانی او را برای سفر به ایران دعوت کردند"

علاوه بر استفاده از اسناد و مدارکی که سازمان های غیردولتی برای او فراهم کردند، دهها تن از قربانیان نقض حقوق بشر چه افرادی که پیش از این در زندان بوده اند، چه خانواده ها و وکلای زندانیان، به صورت مستقیم و از طریق مصاحبه های ویدویی موارد خود را با وی در میان گذاشتند.

از ۲۷ مهر تا ۲۹ آذر نیز ۴۲ نفر دیگر از افراد یاد شده چه در ایران و چه در خارج از ایران با آقای شهید یا گروه تحقیق او صحبت کرده اند.

علاوه بر موارد یاد شده بسیاری از قربانیان نقض حقوق بشر، با ارسال نامه و اسناد و مدارکی که در خصوص پرونده های خود داشته اند، به طرح موضوعاتی پرداخته اند که در گزارش مطرح شده است. بسیاری از این نامه ها در رسانه های جمعی منتشر شده است. از جمله آنها، نامه گروه موسوم به "مادران پارک لاله" است که در آن از آقای شهید خواسته شده است که تحقیقاتی را در زمینه مرگ ندا آقاسلطان، سهراب اعرابی، اشکان سهرابی، مسعود هاشم زاده، مصطفی کریم بیگی، کیانوش آسا و علی حسن پور به عمل آورد.

در واقع با اینکه احمد شهید به ایران سفر نکرد، اما گستردگی استفاده از منابع مختلف چه در خارج از ایران و چه در داخل این کشور (حتی مطالبی که توسط مقامات و رسانه های رسمی ایران مطرح شده)، هیات ایرانی را برای بی اعتبار نشان دادن منابعی که در گزارش وی مطرح شده با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.

علاوه بر این، اصرار مقامات ایرانی بر عدم همکاری با مکانیسم های حقوق بشر سازمان ملل از جمله گزارشگران ویژه موضوعی (مثل گزارشگر ویژه شکنجه، گزارشگر ویژه اعدام، گزارشگر ویژه بازداشت خودسرانه، گزارشگر ویژه استقلال وکلا و قضات، گزارشگر ویژه مهاجران) و اجازه ندادن به آنها برای ورود به کشور -علیرغم ادعاهای مقامات قوه قضاییه مبنی بر همکاری با گزارشگران موضوعی- موقعیت متزلزلی را برای پذیرش سخنان ایران در سطح سازمان ملل ایجاد می کند.

قوه قضاییه حتی برای حضور خانم ناوی پیلای، کمیسیاریای عالی حقوق بشر در ایران نیز مقاومت می کرد. اما تنها به فاصله چند روز پس از آنکه احمد شهید به سمت گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران منصوب شد، مقامات ایرانی او را برای سفر به ایران دعوت کردند.

خانم پیلای پیش از آنکه خود به ایران سفر کند، هیاتی را برای "دیدار آزمایشی" به ایران فرستاد. این هیات در بازگشت چنین تشخیص داد که قبل از انجام چنین سفری، ایران باید مقدمات و زمینه های لازم برای موفقیت آمیز بودن آن را فراهم کنند.

می توان حدس زد که تیم کمیساریای عالی در هنگام سفر آزمایشی دریافته اند که نخواهند توانست ماموریت مستقلی را با اختیار کامل به انجام برسانند. با توجه به رخ ندادن چنین سفری می توان نتیجه گرفت که مقامات ایرانی در جامه عمل پوشاندن به الزامات و ملاحظات مطرح شده توسط هیات سازمان ملل ناکام بوده اند.

"جدال ایران با کشورهای پرنفوذ و اعضای شورای حقوق بشر و یا دیگر بخش های دستگاه حقوق بشر سازمان ملل برای وادار کردن آنها به متوقف کردن پیگیری وضعیت حقوق بشر در ایران، درعین حال می تواند موقعیت سیاسی حکومت ایران را در دیگر پرونده های مطرح در سازمان ملل، از جمله پرونده هسته ای نیز تحت تأثیر قرار دهد"

عدم همکاری ایران با مکانیسم های سازمان ملل به اینها ختم نمی شود. در سال ۲۰۱۰ ایران در بررسی گزارش حقوق بشر خود به صورت کامل و یا مشروط قبول کرد که در مورد ۱۲۶ پیشنهاد ارائه شده توسط کشورهای دیگر اقدام موثر به عمل آورد.

این گزارش هر چهارسال یک بار مورد بررسی قرار می گیرد. اما هیچ شاهد جدی در مورد اینکه ایران به موارد مطرح شده در این پیشنهادات عمل کرده باشد وجود ندارد. از جمله قرار بود اظهارات و ادعاهای مربوط به شکنجه و بازداشت های غیرقانونی توسط نیروهای امنیتی و یا مقامات ایران مورد تحقیق قرار گیرد.

غیر از اقدام قضایی درمورد افراد پایین دستی در پرونده بازداشتگاه کهریزک، عملا هیچ گاه ایران نتوانست به خواست های مطرح شده پاسخ قانع کننده ای بدهد. ایران حتی قبول کرده بود که از آزادی بیان حفاظت کند و تغییراتی در قانون مطبوعات ایجاد کند تا آزادی بیان را محدود نکند. اما در این زمینه هم هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است. بسیاری معتقدند در مواردی چون بازادشت های خودسرانه و یا آزادی بیان که در پیشنهادهای یاد شده مطرح شده بود، وضعیت حتی رو به وخامت بیشتری گذاشته است.

به علاوه ایران در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ جمعا بیش از ۸۰ سوال از سوی گزارشگران ویژه موضوعی (بعضی از نامه ها توسط دو یا چند گزارشگرنوشته شده بود)، دریافت کرد تا به نگرانی در خصوص وضعیت بیش از ۵۰۰ تن پاسخ دهد. در این مورد هم ایران تعداد اندکی از نامه را پاسخ داد (گفته می شود ۱۳ نامه) و شواهد نشان می دهد که جز در موارد بسیار جزیی، اقدام جدی برای همکاری با این مکانیسم حقوق بشر سازمان ملل انجام نشده است. درواقع بارها و بارها و در موارد مختلف مقامات ایرانی سوالات یاد شده را بی پاسخ گذاشته اند.

در جریان بررسی گزارش میثاق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی که گزارش کشورها در آن معمولا هر چهارسال یک بار انجام می شود، بعد از ۱۷ سال، در مهرماه (اکتبر۲۰۱۱) ایران برای اولین بار وضعیت خود را در معرض قضاوت اعضای کمیته حقوق بشر قرار داد. نکته جالب توجه آنکه اعضای کمیته اظهار داشتند مواردی که بعد از چنین وقفه ای در بررسی گزارش ایران مطرح می شود، شباهت بسیار زیادی به مواردی که ۱۷ سال پیش مطرح می شد دارد و انگار در این سالها تغییری در وضعیت نقض حقوق بشر در این کشور رخ نداده است.

جدال ایران با کشورهای پرنفوذ و اعضای شورای حقوق بشر و یا دیگر بخش های دستگاه حقوق بشر سازمان ملل برای وادار کردن آنها به متوقف کردن پیگیری وضعیت حقوق بشر در ایران، درعین حال می تواند موقعیت سیاسی حکومت ایران را در دیگر پرونده های مطرح در سازمان ملل، از جمله پرونده هسته ای نیز تحت تأثیر قرار دهد.

در واقع حمایت کردن از کشوری که چنین سابقه و کارنامه ای از رفتار با مردم خود دارد، در موارد دیگر از جمله پرونده هسته ای ایران بسیار دشوار می کند.

ناظران آگاه از روند مذاکرات معتقدند که با وضعیت متزلزل کنونی سیاسی ایران در سازمان ملل، به خصوص در بخش های مرتبط با حقوق بشر، دستور کار احمد شهید برای یک سال دیگر پیش از پایان اجلاس نوزدهم شورای حقوق بشر در ژنو تمدید خواهد شد و گزارشگر ویژه فرصت خواهد داشت تا در ادامه فعالیت خود، متناسب با ماموریت و فعالیت جدیدی که برای وی در نظر گرفته خواهد شد، به نورافشانی بر وضعیت حقوق بشر در ایران ادامه بدهد، کاستی هایی را که درگزارش ماه مهر و اسفند داشته را جبران کند و تصویر کامل تری را از آنچه در ایران می گذرد - حتی بدون دیدار از آن کشور- ارائه کند.



:: برچسب‌ها: شهرستان , نیکون ,
:: بازدید از این مطلب : 540
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot
سپاهان

سپاهان پس از استقلال دومین تیم پیروز ایرانی لیگ قهرمانان آسیا بود

در ادامه بازیهای لیگ قهرمانان فوتبال آسیا، تیم سپاهان ایران به برتری دست یافت و تیم پرسپولیس به تساوی رسید.

در اولین بازی که در اصفهان برگزار شد سپاهان با نتیجه یک بر صفر بر النصر امارات غلبه کرد.

در این بازی که در حضور هشت هزار تماشاچی در استادیوم نصف جهان برگزار شد، در نیمه اول دو تیم به تساوی رسیدند.

در نیمه دوم و پس از ورود محرم نوید کیا و عماد رضا، بازی سپاهان تهاجمی تر شد تا اینکه این تیم در دقیقه ۸۵ توسط برونو سزار به گل برتری دست یافت.

زلاتکو کرانچار، سرمربی سپاهان در کنفرانس مطبوعاتی پس از پایان بازی گفت که تیمش عملکرد خوبی در این بازی داشت و این پیروزی حق تیمش بود.

هدایت تیم النصر امارات در این بازی بر عهده والتر زنگا، دروازه بان تیم ملی ایتالیا در جام جهانی ۹۰ بود.

دو تیم دیگر گروه C، الاهلی عربستان و لخویای قطر (نام این تیم تا پیش از سال ۲۰۱۰ الشرطه بود) امشب به دیدار یکدیگر می روند.

در گروه D جام باشگاه های آسیا نیز پرسپولیس و الهلال عربستان به تساوی یک بر یک رسیدند.

در این بازی که به میزبانی تیم عربستانی برگزاری شد، ابتدا پرسپولیس توسط علی کریمی در دقیقه ۴۳ و از روی نقطه پنالتی به گل برتری دست یافت.

در این دقیقه "اوسام الهواسی" با دست مانع باز شدن دروازه الهلال شد تا داور اعلام ضربه پنالتی کند و این بازیکن را با کارت قرمز مستقیم اخراج کند.

در نیمه دوم تیم ده نفره الهلال با گل از روی ضربه ایستگاهی دقیه ۵۳ محمد الشهلوب به گل تساوی دست یافت.

مصطفی دنیزلی، سرمربی پرسپولیس پیش از بازی گفته بود که اطمینان دارد پرسپولیس توانایی لازم برای شکست الهلال را دارد.

ایوان هایسک، سرمربی الهلال، نیز گفته بود با اینکه تیمش بازی سختی در مقابل پرسپولیس دارد، اما به دنبال پیروزی است.

در دیگر دیدار این گروه، الشباب امارات و الغرافه قطر امشب به دیدار یکدیگر می روند.

روز گذشته استقلال، دیگر تیم ایرانی در لیگ قهرانان آسیا، موفق شد تیم الریان قطر را در قطر شکست دهد.



:: برچسب‌ها: غذا ,
:: بازدید از این مطلب : 487
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

وضعیت زنان در افغانستان، روابط افغانستان و پاکستان و تائید وزرای پیشنهادی حامد کرزی در مجلس نمایندگان، از مسایل مورد بررسی در روزنامه های چاپ امروز کابل است.

روزنامه هشت صبح در سرمقاله خود به بهانه هشتم مارچ (مارس) روز جهانی زن، به اوضاع زنان افغانستان نگاه کرده و نسبت به تکرار تاریخ در مورد زنان افغان هشدار داده است.

این روزنامه نوشته که بیش از ده سال پس از فروپاشی رژیم طالبان، هنوز زنان در افغانستان نگران آینده خود هستند.

هشت صبح افزوده که "نگاه حاکم بر کشور نسبت به زنان تغییر نکرده و رسانه ها هر روز از ستم های سنگینی چون حبس خانگی، ناخن کشیدن، بینی بریدن و خودسوزی های زنان و دختران خبر می دهد."

نویسنده روزنامه افزوده که یکی از مشکلات اساسی نظام های مختلف در افغانستان این بوده که به جای فراهم کردن زمینه آموزش زنان، همه وقت درگیر ظاهر آنها بوده و اینکه "اندازه و رنگ" حجاب آنها چگونه باشد.

روزنامه چراغ برنامه های دولت افغانستان در مورد زنان را مورد انتقاد قرار داده و نوشته که مقامات افغان در ده سال گذشته به جای توجه زیربنایی به مشکلات زنان از جمله صحت و آموزش، تنها به معرفی چند نفر از زنان در پست های اداری و سیاسی بسنده کرده اند.

این روزنامه نوشته که مشکلات زنان افغان بسیار فراتر از اختصاص دادن یک کرسی در حکومت برای آنان است.

چراغ افزوده که نیاز است در برنامه های کلی حکومت افغانستان در رابطه به زنان تغییر وارد شده و به اوضاع کل زنان در شهرها و روستاها توجه شود، نه به چند زن انگشت شمار که در صحنه سیاسی ظهور کرده اند.

روزنامه سرنوشت نوشته است که تحولات ماه های اخیر نشان می دهد که پاکستان در پی تغییر سیاست خود در قبال افغانستان است و این مسئله به نوشته روزنامه، می تواند خبر خوشی برای افغانستان باشد که در سی سال اخیر با مداخلات این کشور روبرو بوده است.

سرنوشت افزوده که مقامات پاکستانی اخیرا از طالبان رسما خواسته اند که با دولت افغانستان برای رسیدن به صلح مذاکره کنند.

نویسنده سرنوشت اگرچه نوشته که نمی توان نسبت به نیت پاکستان در قبال افغانستان مطمئن بود، اما افزوده که شرایط سیاسی پاکستان و نیازی که این کشور به حمایت آمریکا و غرب دارد، می تواند سیاستمداران این کشور را وادار به حمایت از روند صلح در افغانستان کند.

روزنامه ماندگار در مطلبی به تائید صلاحیت 9 وزیر پیشنهادی حامد کرزی در مجلس نمایندگان افغانستان پرداخته و نوشته که آیا تائید همه وزرای پیشنهادی، نمایانگر این است که "مجلس در دام کرزی افتاده"؟

این روزنامه نوشته که ظرف ماه های اخیر، تغییر قابل توجهی در برخورد مجلس نمایندگان نسبت به برنامه های حکومت مشاهده می شود و حتی تندرو ترین گروه های پارلمانی، حالا در حال نرم کردن موضعگیری خود در برابر آقای کرزی هستند.

ماندگار افزوده که آقای کرزی در دو سال اخیر نشان داده است که به تصامیم مجلس نمایندگان بی اعتنا است و به نوشته روزنامه، تاخیر بیش از دو سال در معرفی نامزدوزرا، با وجود درخواست های پی‌هم مجلس نمایندگان، این مسئله را ثابت کرد.



:: برچسب‌ها: آسمان , آسیا ,
:: بازدید از این مطلب : 526
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot
فاطمه و مهدی کروبی

فاطمه کروبی از وضعیت همسرش در بازداشت خانگی ابراز نگرانی کرده است

همسر مهدی کروبی نسبت وضعیت جسمی و شرایط بازداشت او ابراز نگرانی کرده است.

روز چهارشنبه، ۱۷ اسفند (۷ مارس)، سایت سحام نیوز، متعلق به حزب اعتماد ملی، متن اظهارات فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی، دبیرکل این حزب را منتشر کرد که گفته است از بیش از سه ماه پیش تا کنون، اجازه ملاقات با همسرش را نیافته است.

خانم کروبی گفته است که این وضع باعث افزایش نگرانی در مورد وضعیت جسمی مهدی کروبی شده و افزوده است: "ما کما فی السابق تاکید داریم که پزشک مستقل و معتمد خانواده باید آقای کروبی را معاینه کند."

مهدی کروبی از بهمن ماه سال گذشته در بازداشت خانگی به سر می برد و چندی پیش، خانم کروبی در مصاحبه ای با سحام نیوز به نقل از همسرش پیش بینی کرد که انتخابات مجلس "فرمایشی و دستوری" خواهد بود.

ظاهرا پس از انتشار این مصاحبه، به خانم کروبی دیگر اجازه ملاقات با همسرش داده نشد.

به گزارش سحام نیوز، فاطمه کروبی که در دیدار با خانواده های تعدادی از زندانیان سیاسی سخن می گفت، شرایط همسرش در بازداشت خانگی را دشوار توصیف کرد.

وی گفته است: "به شهادت و گواه خانواده ها و برخی زندانیان سیاسی اوین و رجایی شهر که این روزها با آنان دیدار داشته ام، در خصوص آقای کروبی که حتی از حقوق اولیه یک زندانی مانند هواخوری، کتاب و ملاقات و غیره محروم است، آنچه بر همسرم می گذرد، سخت تر از شرایط زندان است."

کروبی و موسوی و همسرانشان

کروبی و موسوی و همسرانشان در بهمن ماه سال گذشته در بازداشت خانگی قرار گرفتند

فاطمه کروبی تاکید ورزیده که این شرایط بر دیدگاه و مواضع همسرش تاثیر نگذاشته است و افزوده است: "آقای کروبی با روحیه قوی که هم اکنون نیز از آن روحیه برخوردارند، بارها تاکید کرده اند که خود و خانواده ام آماده پرداخت هرگونه هزینه ای برای دفاع از حقوق مردم هستیم و خواهیم بود."

خانم کروبی با یادآوری دوران پیش از انقلاب و حبس همسرش به دلیل فعالیت های سیاسی در آن زمان، گفته است که "حس می کنم که ایشان در کمیته مشترک زندانی هستند و باید مانند آن دوران منتظر بمانیم تا شاید زنگ بزنند و ملاقاتی را تنظیم کنند، لیکن دریغ که سه ماه گذشته و همچنان از ایشان بی خبریم."

بهمن ماه سال گذشته، مهدی کروبی و میرحسین موسوی، با ارسال نامه مشترکی به وزارت کشور، خواستار دریافت مجوز راهپیمایی در حمایت از جنبش های سیاسی در شماری از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا شدند.

اگرچه مقامات حکومتی از صدور چنین مجوزی خودداری ورزیدند، اما در روز ۲۵ بهمن و در اجابت این خواست آقایان موسوی و کروبی، تظاهراتی به حمایت از مردم منطقه در تهران و چند شهر دیگر ایران برگزار شد.

در پی برگزاری این تظاهرات، آقایان موسوی و کروبی، همراه با همسرانشان تحت بازداشت خانگی قرار گرفتند.

چند ماه پیش، آقای کروبی از خانه مسکونی خانواده به آپارتمان کوچکی انتقال یافت و از آن زمان، همراه با ماموران امنیتی در این خانه در بازداشت به سر می برد.

ظاهرا به دلیل ناکافی بودن فضای این محل، ادامه اقامت خانم کروبی در کنار همسرش امکانپذیر نبوده است.



:: برچسب‌ها: سان , خیابان ,
:: بازدید از این مطلب : 502
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به اندونزی، 'سید محمد حسینی' شامگاه چهارشنبه در نشست با علما و اندیشمندان مسلمان كشور اندونزی افزود: براساس روایات و آیات قرآن، از شان و جایگاه عالم به عنوان ورثه انبیا یاد شده به گونه ای كه نگاه به عالم نیز عبادت شمرده شده است.

وی با بیان اینكه عالم می تواند راهنما و هدایتگر باشد تا ظلمت و تاریكی به روشنایی تبدیل شود، گفت: این همه تعریف از علم و عالم كه انجام گرفته در كنار آن رسالت سنگین و خطیری برای عالمان در نظر گرفته شده است.

حسینی یاد آور شد: هر عالم و اندیشمندی مسوولت دارد و نمی تواند در مقابل جامعه و هرچه در آن می گذرد بی تفاوت باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود به خطبه شقشقیه امام علی (ع) در مورد بیان رسالت و مسوولیت عالمان اشاره كرد و افزود: هر عالم و اندیشمندی مسئولیت دارد و نمی تواند در مقابل جامعه و مردم بی تفاوت و بی اهمیت باشد.

وی با بیان اینكه عالمی كه می خواهد هدایتگر ،اسوه و الگوبرای دیگران باشد باید خودش مراقب و آگاه به مسایل جامعه و پیرامون خودش باشد تاكید كرد : در این صورت كسی بسوی او هجوم نخواهد آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از امام خمینی (ره) به عنوان یك نمونه بارز عالم ربانی و راستین یاد كرد و گفت: ایشان همه ویژگی های برجسته را یكجا داشت و توانست منشا خیر و بركت و تحولات عظیم و مهمی در ایران باشد.

به گفته وی؛ امام راحل از جهت علم و دانش و تفسیر و همه معارف اسلامی در اوج بود و در كنار همه اینها یك سیاستمدار واقعی و آشنا و آگاه به مسایل جامعه كشور به شمار می آمد.

حسینی خاطرنشان كرد: امام خمینی (ره) مظهر شهامت ، شجاعت، وارستگی ،اخلاق حسنه بود كه با كلام شیوا و دلنشین و ساده زیستی خود همگان را بسوی خویش جذب كرده بود و همگان به عنوان یك عالم از ایشان تبعیت و پیروی كرده و می كنند.

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امروز هم حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی پرچم امام راحل را در دست دارد و با تمامی ویژگیهای آن امام هدایت امت اسلامی را برعهده دارند.

حسینی گفت: ایشان در كنار همه كارها به مسایل جهان اسلام و بیداری اسلامی مسلمانان جهان نیز توجه و اهتمام خاصی دارند و به طور مستمر از وحدت و یكپارچگی مسلمانان جهان سخن می گویند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس تاكید كرد: حضرت آیت الله خامنه ای همواره هشدار می دهند كه مسلمانان با هرمكتب و مذهبی با مودت و وحدت و همدلی یكپارچگی در كنار هم باشند.

در ادامه این نشست صمیمی چند تن از علما و اندیشمندان اندونزی نیز به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.

نشست صمیمی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با علما، اندیشمندان، مبلغان كشور اندونزی شامگاه چهارشنبه با حضور جمعی از مسئولان و مردم اندونزی در سالن اجتماعات هتل گراند ملیا جاكارتا پایتخت این كشور برگزار شد.

فراهنگ ** 1355 ** 1574



:: برچسب‌ها: موزه , کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 513
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

به گزارش ایرنا، معترضان كه به دعوت مجمع احترام به قرآن كریم در میدان مركزی تقسیم در استانبول تجمع كرده بودند در حالیكه با خود قرآن و پرچم هایی مزین به كلمه توحید حمل می كردند، علیه آمریكا ، ناتو و هتاكان به حرمت مقدسات اسلامی شعار دادند.

معترضان در حالیكه شعارهایی نظیر ' دست های پلیدی كه بر ضد قرآن دراز شده شكسته باد' ، ' جانم فدای قرآن ' و ' اقدام سربازان ناتو را محكوم می كنیم 'سر داده بودند به سوی میدان 'گالاتاسرای' راهپیمایی كردند.

معترضین همچنین با شعارهای مرگ بر آمریكا و مرگ بر اسرائیل ، پرچم های آمریكا و ناتو را به آتش كشیدند.

سخنگوی معترضان با قرائت بیانیه ای با عنوان اینكه ، مسلمانان استانبول برای نشان دادن عشق و علاقه خود به قرآن و اعتراض به گستاخی های امپریالیسم آمریكا و نیروهای صلیبی ناتو امشب در این محل گرد آمده اند، افزود: جنایات آمریكا در شهرهای اسلامی و كشتار مسلمانان توسط ناتو به سركردگی آمریكا را محكوم می كنیم.

وی با بیان اینكه قرآن كریم نوید پیروزی مستضعفان بر مستكبران را به ما مسلمانان داده است ، اضافه كرد :فرعون های زمان كه قصد دارند نور خدا را خاموش كنند در آینده نزدیك دچار خسران شده و شكست خواهند خورد.

این تظاهرات بدون مداخله پلیس به آرامی برگزار شد.

خاورم ** 2010** 230



:: برچسب‌ها: گل ,
:: بازدید از این مطلب : 544
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

به گزارش فوتبال نیوز، این بار علت محرومیت او پرخاش و اعتراض به 'دامیر شومینا' داور دیدار با آث میلان در چارچوب رقابت های لیگ قهرمانان اروپا خواهد بود.

سرمربی توپچی های لندن از اعلام چند ضربه آزاد به سود آ ث میلان از سوی این داور صرب خشمگین شد و گفته می شود این داور را با واژه ای زشت خطاب كرده است.

فصل گذشته هم ونگر به خاطر انتقاد از داور یك جلسه از همراهی تیمش محروم شد و به نظر می رسد این بار نیز همین مدت محرومیت در انتظارش باشد.

ونگر پس از این بازی گفت: از داور ناراضی بودم چون ضربه های آزاد زیادی به سود تیم مقابل اعلام كرد . هر بار كه آنها به زمین می افتادند داور یك ضربه آزاد به سودشان اعلام می كرد. تیم مقابل به خوبی از این فرصتها بهره برد.

ونگر در بخش دیگری از این گفت وگو حاضر به ملامت ' رابین فان پرسی' به دلیل از دست دادن بخت مسلم گلزنی و بازگرداندن آرسنال به گردونه رقابت های اروپایی نشد.

وی گفت: من درباره این فرصت چه می توانم بگویم؟ احساس كردم رابین خواست از روی دروازه بان بپرد چون آبیاتی آن موقع روی زمین افتاده بود ولی او به سرعت بلند شد و متاسفانه ما فرصت گلزنی را از دست دادیم.

سرمربی آرسنال افزود: ما در بازی امشب هركاری انجام دادیم ولی از نظر فیزیكی كم آوردیم چون در نیمه اول بسیار دویدیم.

1553



:: برچسب‌ها: کالیفرنیا ,
:: بازدید از این مطلب : 523
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot
شورای حکام آژانس

جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی دیروز و امروز در وین در جریان بود

ایران در نشست جاری شورای حکام از سوی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی هسته ای سازمان ملل با این انتقاد مواجه شده که به ویژه بر سر سایت نظامی پارچین با آژانس همکاری نکرده است.

ولی بیانیه ای که تیم مذاکره کننده ایرانی ارائه داده حاوی این گشایش است که ایران آماده است که امکان دسترسی به سایت نظامی پارچین را "یکبار دیگر" برای آژانس فراهم کند. این دسترسی البته منوط به آن خواهد بود که آژانس مسائل مورد نظرش را "یکجا جمع کند" تا بتواند با همین یکبار دسترسی به جواب سوالهایش برسد.

یک منبع نزدیک به مذاکرات به ما گفت که بیانیه ایران حاوی هیچ نکته تازه ای نیست چرا که درباره تاریخچه مذاکرات اخیر تیم های اعزامی آژانس به ایران بوده و دال بر داده شدن اجازه دسترسی به پارچین نیست.

وی افزود که اگر آژانس با این موضع ایران موافقت می کرد، احتمالا تابحال بر سر این موضوع توافقی بدست می آمد.

با این وجود، اکثر خبرگزاری ها، بیانیه تیم مذاکره کننده ایران در نشست جاری آژانس را به معنای پیشنهاد "دسترسی مشروط" به سایت نظامی پارچین تعبیر کرده اند.

آژانس در سال ۲۰۰۵ دو بار از بخش هایی از سایت نظامی پارچین بازدید کرد و در گزارش رسمی خود اعلام کرد که بازدیدهای آژانس از بخش های بازرسی شده سایت پارچین نشان دهنده "هیچ فعالیت غیرمعمولی" نبوده و نمونه برداری های محیطی هم هیچ نشانه ای از وجود مواد هسته ای در بخش های بازدید شده بدست نداده است.

ایران این گزارش آژانس را به معنای مختومه بودن مساله پارچین دانسته و حاضر نشده است به درخواست های اخیر آژانس برای دسترسی دوباره به این مکان نظامی پاسخ مثبت بدهد.

کشورهای عضو ان پی تی بموجب قوانین این معاهده موظف به دادن اجازه بازرسی از سایت های نظامی و غیرهسته ای خود نیستند. ایران هم تاکید می کند که سایت پارچین یک مکان نظامی است و نمی تواند در معرض بازرسی های "مکرر" قرار گیرد.

از سوی دیگر، اعلام از سرگیری مذاکرات میان ایران و کشورهای موسوم به ۱+۵ که توسط کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا صورت گرفت، با موضع گیری علی اصغر سلطانیه سفیر جمهوری اسلامی ایران در آژانس همراه شد که گفت تاریخ انجام دور تازه مذاکرات به زودی اعلام خواهد شد.

با در نظر داشتن نامه نگاری های سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران و موضع امروز خانم اشتون مبنی بر انجام مذاکرات جدید، به نظر می رسد که دو طرف به این نتیجه رسیده اند که برای خروج از بن بست موجود اقدامی انجام دهند.

سعید جلیلی بر اساس گزارش ها، قصد دارد که با مجموعه جدیدی از "ابتکار عمل ها" به احیای روند مذاکرات مبادرت کند.

در چنین شرایطی و با اعلام موضع خانم اشتون اکنون این فضا ایجاد شده است که احتمالا در نشست جاری شورای حکام در وین قطعنامه ای شدید اللحن علیه ایران صادر نمی شود و همه چیز به این بستگی خواهد داشت که مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ به چه سمت و سویی حرکت می کند به چه نتایجی می رسد.

چنین احساس می شود که ایران با توجه به همه عواملی که با آنها مواجه است، بدنبال ایجاد فضایی برای نشان دادن همکاری بیشتر است.

این امر البته از سوی طرفهای بین المللی مورد استقبال قرار می گیرد ولی در نهایت همه راهها به این نقطه ختم می شود که آژانس و گروه ۱+۵ بتوانند در این باره اطمینان حاصل کنند که ایران در رفتار برنامه هسته ای خود در همان چارچوبی حرکت می کند که همواره می گوید: اینکه برنامه هسته ای ایران تنها بدنبال اهداف صلح آمیز و تولید انرژی است.



:: برچسب‌ها: سیاه و سفید , هاوایی , ایتالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 531
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

عبدالغنی شمس الدین روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا حمایت مردم ایران از نظام جمهوری اسلامی و تایید سیاست های این كشور را نشانه اعتماد مردم به این نظام دانست و گفت: این اعتماد با طرح ادعاهای بی اساس از سوی كشورهای غربی خدشه دار نمی شود.

وی در ادامه حضور گسترده مردم ایران در انتخابات مجلس این كشور را نشانه آگاهی آنان از نقش خود در نظام دمكراسی ایران دانست و گفت: آگاهی مردم از اهمیت حضور در انتخابات می تواند نشانگر نقشی باشد كه مردم معتقدند در توسعه كشور خود دارند.

رییس مجمع علماء مالزی در ادامه تصریح كرد: مشاركت مردم همیشه تایید كننده دولت هاست و این تایید دولت توسط مردم یك حس اعتماد در دولت به وجود می آورد كه نشان دهنده حمایت مردم از برنامه های آنان است.

عبدالغنی شمس الدین خاطرنشان كرد: غرب همواره در تلاش بوده است بین مردم و دولت ایران فاصله ایجاد كند و در اذهان جهانی ایران را به عنوان یك نظام شكست خورده معرفی كند كه نتوانسته است برنامه دموكراتیك خود را توسعه دهد اما حضور مردم ایران در انتخابات مجلس این كشور نشان داد كه آنچه كه در رسانه ای غربی انتشار می یابد با واقعیت داخلی ایران مطابقت ندارد.

وی اظهار داشت: پایداری داخلی ایران كه توانسته است شعار استقلال این كشور را عملی كند باعث شده است كشورهای غربی از اینكه ایران از آنها حرف شنوی ندارد، خشمگین باشند.

عبدالغنی شمس الدین در ادامه خاطر نشان كرد: ملت ایران با حضور گسترده در انتخابات مجلس این كشور همراهی خود را با نظام جمهوری اسلامی اعلام كردند و همین مساله می تواند پشتوانه ای قوی برای ادامه ایستادگی ایران در مقابل زیاده خواهی های كشورهای غربی در برنامه هسته ای باشد.

وی با اشاره به پایبندی ایران به قوانین و تعهدات بین المللی، گفت: دولت ایران برای خدمت بهتر به ملت خود نیازمند در اختیار گرفتن فناوری های نوینی چون انرژی صلح آمیز هسته ای است و این راهی بدون بازگشت است كه غربی ها نیز باید آن را تایید كنند.

آساق**335



:: برچسب‌ها: سفر , هالووین ,
:: بازدید از این مطلب : 527
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی'جاكارتا گلوب'،تیم ملی فوتبال بحرین برای صعود به دور بعدی رقابت های جام جهانی نیازمند برد با حداقل 8 گل مقابل اندونزی و شكست قطر مقابل ایران بود.

به دلیل شكست اندونزی مقابل بحرین فیفا اعلام كرد اندونزی با تیم جدیدی كه بازیكنان ضعیفی در آن شركت داشته اند، به مصاف بحرین رفته است.

این پایگاه خبری می افزاید:براساس قوانین مربوط به بازی های جام جهانی تیم های شركت كننده موظف به انجام بهترین بازی خود در تمامی رقابت ها و همچنین رعایت اصول بازی جوانمردانه هستند.

در نامه ای كه وب سایت 'گل دات كام' آمده مواردی از اتهاماتی كه درمورد این بازی مطرح بوده، گزارش شده است.

مقامات رسمی فیفا در مورد این نامه اظهار نظری نكرده اند و تنها بیان كرده اند در صورتی كه این موضوع تا روز 20 مارچ مشخص نشود، محرومیت فدراسیون فوتبال اندونزی را مورد بررسی قرار می دهند.

آساق**335



:: برچسب‌ها: گربه , پاییز , دره عمیق و باریک ,
:: بازدید از این مطلب : 578
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()