12 فروردین 1358، تبلور بیداری،روز تحقق آرمانهای مردم وشهدای انقلاب اسلامی ایران
نوشته شده توسط : swot

در بیست و دوم بهمن ماه سال 1357، با قیام یكپارچه مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره)، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و حاكمیت دو هزار و 500 ساله رژیم ستم شاهی برای همیشه در این سرزمین از میان برداشته شد و استبداد داخلی و سلطه خارجی در هم شكست.

امام خمینی (ره) در فرمانی نخست وزیر دولت موقت را مامور تشكیل كابینه كرد تا ترتیب اداره امور مملكت و به خصوص انجام همه پرسی و رجوع به آرای عمومی ملت درباره تغییر نظام سیاسی كشور و تشكیل مجلس موسسان از منتخبان مردم برای تصویب قانون اساسی نظام جدید و انتخاب مجلس نمایندگان ملت را بدهد.

بنیانگذار انقلاب اسلامی در میان نغمه های انحرافی مخالفان انقلاب اسلامی كه می كوشیدند از استقرار رسمی نهادهای سیاسی و حاكمیت نظام مطلوب و مردمی جلوگیری كنند، با صدور فرمان همه پرسی ، ملت ایران یكپارچه با رای 98 و دو دهم درصدی خود، نظام جمهوری اسلامی را به عنوان دستاورد و تبلور انقلاب اسلامی انتخاب كردند.

برای رسیدن به حكومت اسلامی و تحقق آرمان های انقلاب ملت، پس تصویب نظام جمهوری به عنوان نظام حاكم بر كشور، قانون اساسی كشور كه مبین چارچوب های اساسی و قانونی جمهوری اسلامی است تدوین و به تصویب ملت ایران رسید.

مردم مسلمان ایران بر اساس سه عامل' مكتب' ، ' وحدت ملی' و' رهبری ' آمادگی كامل برای حضور در صحنه ی آزاد سیاسی كشور را داشتند و هیچ نوع شرایط استثنایی كه انتخابات آزاد را تهدید كند وجود نداشت.

پیش نویس قانون اساسی به عنوان طرح پیشنهادی تهیه و به افكار عمومی عرضه شد و از طریق رادیو و تلویزین و جراید و مجلات در اختیار مردم قرار گرفت.

عرضه طرح پیشنهادی قانون اساسی جمهوری اسلامی به افكار عمومی باعث شد متخصصان و صاحب نظران و گروه های سیاسی و شخصیت ها به اظهار نظر در زمینه اصول پیشنهادی بپردازند و همایش هایی به منظور بررسی نقادانه پیش نویس قانون اساسی تشكیل و مردم در سطح وسیعی در جریان امور قرار بگیرند.

در این میان عده ای به تدوین طرح های پیشنهادی دیگری همت گماردند و چندین مرتبه پیش نویس هایی بر طرح اولیه قانون اساسی افزوده شد و مراجع تقلید نیز نظرات خود را در زمینه برخی از اصول پیش نویس ابراز كردند.

در این میان گروه ها و جریانات سیاسی مخالف ، تبلیغات جنجالی پیرامون قانون اساسی به راه انداختند و رهبر كبیر انقلاب با هوشیاری بسیار بالایی، تمام همت خود را صرف تدوین قانون اساسی كرد و از هر مساله انحرافی كه ملت را از این امر مهم باز می داشت، به شدت جلوگیری می كرد.

متن كامل پیام امام خمینی (ره) بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران، به مناسبت 12 فروردین 1358 (روز جمهوری اسلامی) در كتاب صحیفه امام (ره) موجود است كه ایشان فرمودند:' من در این روز مبارك، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام می ‌كنم.

به دنیا اعلام می ‌كنم كه در تاریخ ایران چنین رفراندمی سابقه ندارد كه سرتاسر مملكت با شوق و شعف و عشق و علاقه به صندوق ها هجوم آورده و رای مثبت خود را در آن ریخته و رژیم طاغوتی را برای همیشه در زباله‌ دان تاریخ دفن كنند.

من از این همبستگی كه همه و همه به ندای آسمانی ' واعتصموا بحبل الله جمیعا ' لبیك گفتند و با اتقاق آرا به جمهوری اسلامی رای مثبت دادند و رشد سیاسی و اجتماعی خود را به شرق و غرب ثابت كردند، تقدیر می ‌كنم.'

امام در مورد تدوین قانون اساسی بر دو امر' جدیت در تدوین قانون اساسی' و' اسلامی بودن تدوین كنندگان قانون اساسی ' تاكید فراوان داشتند.

سرانجام مجلس خبرگان با عنوان ' مجلس بررسی نهایی قانون اساسی ' در 28 مرداد ماه 1358 با عضویت 72 نماینده ملت ایران افتتاح شد.

در این انتخابات همه مردم و اكثر گروه ها و جریان های سیاسی كشور شركت كردند و مجلس خبرگان تشكیل شد.

مجلس خبرگان برای تدوین قانون اساسی ابتدا هفت گروه تشكیل داد و در نهایت اصول به تصویب رسیده قانون اساسی با فصل بندی و شماره گذاری شده در دوازده فصل، شامل 175 اصل در جلسه علنی 24 آبان ماه 1358 با حضور نمایندگان مجلس بررسی و نهایی قانون توسط رییس به تصویب نهایی رسید.

جمهوری اسلامی ایران مركب از دو كلمه ' جمهوری' و ' اسلامی ' است . كلمه جمهوری بیانگر شكل نظام و كلمه اسلامی محتوای حكومت را بیان می كند، حكومتی را كه شكل آن را عامه مردم ایران انتخاب كردند و محتوای آن بر مبنای عقیدتی و برنامه ها و طرح های كلی و هدف اساسی اسلامی استوار شده و با اصول و مقررات اسلامی اداره می شود و با محوریت اسلام حركت و بر اساس اهداف اسلامی جهت می گیرد.

/8138/ 556/587





:: برچسب‌ها: جشنواره ,
:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: