نوشته شده توسط : swot

به گزارش روز یكشنبه ایرنا به نقل از اداره اخبار و رسانه های گروهی مجلس، علی لاریجانی در پیامی به همین مناسبت، این مصحف شریف كه همراه با ترجمه و تفسیر فارسی است را گنجی بی مانند و گوهری یگانه از دانش و هنر ایرانیان خوانده است.

رییس مجلس در این پیام كه به همراه این مصحف شریف ارسال شد، اظهار امیدواری كرده است كه همه كشورهای مسلمان در سایه قرآن كریم گردهم آیند و با پیروی از آموزه های كتاب آسمانی شان، روز به روز بر همبستگی، اتحاد و برادری میان خود بیفزایند.

در این پیام یادآوری شده است: این مصحف شریف به خط كوفی ایرانی در قرن پنجم هجری نوشته شده است. مجلد حاضر كه قریب هزار سال قدمت دارد، جلد هشتم از یك دوره 14 جلدی است و بقیه مجلدات آن در حوادث روزگار از میان رفته است.

كتابت و تذهیب این اثر را عثمان بن حسین وراق غزنوی در سال 484 ق، به انجام رسانده و یك اثر هنری كم نظیر را در پرتو عشق به قرآن پدید آورده است.

این پیام می افزاید: اصل این دستنویس در كتابخانه كاخ موزه توپقاپی محفوظ است و چاپ نسخه برگردان آن در قطع اصل، به كوشش كتابخانه مجلس شورای اسلامی (تهران) با همكاری كاخ موزه توپقاپی (استانبول) به گونه ای نفیس و با مقدمه ای تحقیقی در شناخت اثر منتشر شده است.

سیام**9132**2026



:: برچسب‌ها: رودخانه ,
:: بازدید از این مطلب : 556
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

خبرگزاری فرانسه یكشنبه از كاراكاس گزارش داد كه

دادستانی كاراكاس اعلام كرد كه 'كارن برندیكه' 19 ساله كه سرنشین یك كامیونی بود كه برادر 28 ساله وی آن را هدایت می كرد در ساعات اولیه شنبه به قتل رسید.

'خوزه اومبرتو رامیرز' مدیر ملی 'نیروهای تحقیقات علمی و جنایی' كه ماموران بازداشتی به آن وابسته هستند گفت كه پس از آنكه راننده به درخواست های ایست ماموران توجهی نكرد آنها بسوی خودروی وی شلیك كردند.

به گفته این مقام تعقیب كنندگان در حال پیگرد سرقت خودرو در منطقه بودند كه ظاهرا مجبور به شلیك شده و سه گلوله به 'كارن برندیكه ' اصابت می كند.

وزارت خارجه ونزوئلا در بیانیه ای استفاده از زور را محكوم كرده و خواستار 'توضیح حقایق در كوتاه ترین زمان ممكن' شده است.

'فرناندو برندیكه' كنسول شیلی اعلام كرد كه این حادثه 'ضربه سختی' به وی وارد كرده است.

این دیپلمات اعلام كرد كه از فرصت پیش آمده استفاده می كند تا از دولت ونزوئلا بخواهد به سلامت عمومی توجه بیشتری بكند.

براساس آمار های غیر رسمی سال گذشته یكی از خونبار ترین سال های در ونزوئلا بوده و حدود 19 هزار قتل در سراسر كشور گزارش شده است.

مترجمام/1533** 1514



:: برچسب‌ها: واشنگتن , رقص , حزب ,
:: بازدید از این مطلب : 580
|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

به گزارش روز یكشنبه ایرنا،زمانی كه اولین چاه نفت در ایران در بیش از یك صد سال قبل در منطقه مسجد سلیمان در استان خوزستان توسط یك شركت انگلیسی كشف شد ، دولت وقت ایران هیچ آگاهی و دركی از این اتفاق مهم نداشت. اما كاشفان آن به خوبی می‌دانستند به چه ثروتی در ایران دست یافته‌اند و پایه‌های استعمار خود در ایران را با قراردادهای استثماری استخراج، تولید و فروش نفت خام ایران بنا نهادند.

شركت های خارجی سال ها سرمایه مردم ایران را به تاراج بردند و دولت های وقت ایران هیچ گونه تلاش و توجهی برای احقاق حقوق مردم انجام ندادند.

دكتر 'محمد مصدق ' بزرگمرد تاریج سیاسی و اقتصادی ایران حركت بزرگی را در كشور آغاز كرد كه سنگ بنای تفكر اقتصاد 'بدون نفت' بود.

وی در شهریورماه 1320 و سقوط رضاخان ، در انتخابات دوره چهاردهم مجلس وقت، بار دیگر به مجلس راه یافت.

شرایط بین المللی در این دوره، به نحوی بود كه كشورهای مختلف به ویژه روسیه، انگلیس و آمریكا با پیشنهادهایی به دولت ایران، خواستار كسب امتیاز نفتی بودند و از آنجا كه انگلیس، امتیاز بهره برداری از منابع نفت جنوب كشور را در اختیار داشت، روسها درصدد كسب امتیاز منابع نفتی شمال و آمریكایی ها نیز به دنبال امتیاز نفت، در ایران بودند.

دكتر مصدق كه رهبری گروهی متشكل از ‎ 16تن از نمایندگان مجلس چهاردهم را برعهده داشت، در خصوص واگذاری امتیاز نفت به خارجی ها گفت: 'به بهانه اینكه به یك كشور نفت داده شده است، نباید به هیچ كشور دیگری امتیاز داد چرا كه این دور باطل تمامی نخواهد داشت.'

مصدق در دوارن مبارزات خود برای ملی كردن صنعت نفت، بارها بر این نكته تاكید داشت كه ایرانیان باید خود منابع نفتی كشورشان را اداره و بهره برداری كنند.

دكتر مصدق برای مقابله با فشار شوروی برای گرفتن امتیاز نفت شمال ایران، قانونی را در این دوره مجلس به تصویب رساند كه دولت از مذاكره در مورد امتیاز نفت تا زمانی كه نیروهای خارجی در ایران هستند، منع می‌شد.

حركت ملی شدن صنعت نفت در شرایطی شكل گرفت كه ایران بزرگترین تولیدكننده نفت خام خاورمیانه بود و پس از آمریكا، ونزوئلا و شوروی سابق؛ چهارمین تولیدكننده معتبر نفت خام دنیا محسوب می شد. در آن دوران، كل تولید نفت خام ایران، ‎ 32میلیون تن در سال معادل بیش از یك سوم مجموع تولید نفت خام خاورمیانه (‎ 90میلیون تن در سال ) بود. از سوی دیگر، ایران ‎ 90درصد نفت خام مورد نیاز اروپای غربی را در آن دوران تامین می كرد.

بدنبال تلاش های دكتر مصدق برای نجات سرمایه های كشور از دست بیگانگان، دربار پهلوی اجازه نداد وی در دوره پانزدهم مجلس ، به مجلس راه یابد. در این دوره هدف عوامل وابسته به انگلیس این بود كه قرارداد سال ۱۹۳۳ دوره رضاشاه را به دست دولت ساعد مراغه‌ای و با تصویب مجلس تنفیذ كنند. اما بر اثر فشار افكار عمومی مقصود انگلیسی‌ها تأمین نشد و عمر مجلس پانزدهم به‌سر رسید.

لذا، نارضایتی انگلیس از حركت ملی شدن صنعت نفت و تلاش برای برهم زدن این حق خواهی ملت ایران، امری كاملا طبیعی بود. شركت نفت انگلیس كه به دلیل تاراج منابع نفتی ایران، دارای سرمایه هنگفتی شده بود اكنون منافع خود را در خطر می دید.

گسترش فعالیت‌های سیاسی پس از شهریور ۱۳۲۰ سبب گسترش مبارزات مردم و به ویژه توجه آنان به وضع قرارداد نفت شده بود. دكتر مصدق در مجلس و بیرون از آن این جنبش را كه به «نهضت ملی شدن نفت» معروف شد، هدایت می‌كرد.

در انتخابات مجلس شانزدهم با همه تقلبات و مداخلات شاه و دربار، مصدق در دور دوم انتخابات، به مجلس راه یافت و در این دوره طرح 'ملی شدن صنعت نفت' به رهبری وی در مجلس تصویب شد.

قانون ملی شدن صنعت نفت در واقع پیشنهادی بود كه به امضای همه اعضای كمیسیون نفت در مجلس شورای ملی ایران در 17 اسفند 1329 به مجلس ارائه شد.

كمیسیون نفت، كمیسیونی بود كه در اول تیرماه 1329 در دوره شانزدهم مجلس شورای ملی ایران برای رسیدگی به لایحه نفت (معروف به لایحه گس-گلشائیان)تشكیل شد. همین كمیسیون پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت را در اسفند 1329 به مجلس ارائه داد.

سرانجام با تلاش های دكتر مصدق و همراهان وی ، ماده واحده ملی شدن صنعت نفت در روز 24 اسفند ماه سال 1329 در مجلس شورای ملی مطرح و در روز 29 اسفندماه همان سال به تصویب رسید.

در متن پیشنهاد تصویب شده ، آمده بود: 'به ‌نام سعادت ملت ایران و به‌منظور كمك به تأمین صلح جهانی، امضاكنندگان ذیل پیشنهاد می‌نمائیم كه صنعت نفت ایران در تمام مناطق كشور بدون استثنا ملی اعلام شود یعنی تمام عملیات اكتشاف، استخراج و بهره‌برداری در دست دولت قرارگیرد.'

مجلس سنا نیز این پیشنهاد را در 29 اسفند 1329 تصویب كرد و پیشنهاد به قانون تبدیل شد.

انگلیس كه با تصویب این قانون منافع خود را در خطر می دیدی، برای جلوگیری از به ثمر نشستن حركت ملی شدن صنعت نفت، از تمامی شگردهای ممكن استفاده كرد و یكی از این شگردها، تحریم نفت ایران درنیمه اول سال ‎ 1330 با هدف به خطر انداختن ثبات سیاسی و اقتصادی كشور بود.انگلیس به تمام خریداران نفت خام ایران هشدار داده بود كه نفت ایران را خریداری نكنند.

اما دولتمردان وقت ایران در ادامه مبارزات خود با تلاش زیاد توانستند بر این حركت استعمارگر پیر فائق آیند. دكتر مصدق كه در آن زمان نخست وزیر بود، برای خنثی كردن توطئه انگلیس و كسب درآمد برای كشور، ترجیح داد نفت خام را با تخفیف به مشتریان بفروشد.

نكته قابل توجه آن است كه درآمدی كه دولت مصدق با فروش تخفیفی نفت خام و فرآورده نفتی برای كشور كسب كرد دو برابر رقمی بود كه 'شركت نفت انگلیس و ایران' بابت فروش سالانه ‎ 31میلیون تن نفت خام به ایران پرداخت می كرد.

اجرای برنامه ریاضت اقتصادی با محوریت عدم اتكا به درآمدهای نفتی و تلاش برای مصرف نفت خام در داخل كشور، اقدام دیگری بود كه دكتر مصدق برای خنثی كردن تحریم نفت از سوی انگلیس انجام داد و موفق شد اقتصاد كشور را در آن دوره، سرپا نگاه دارد.

گرچه حركت ملی شدن صنعت نفت تاحدودی منافع مردم ایران را در قراردادهای نفتی حفظ كرد، اما تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ، تمام قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت از خارج وارد می شد و پایانی برای حضور شركت های نفتی خارجی در صنعت نفت ایران متصور نبود.

بسیاری از كارشناسان صنعت نفت براین باورند كه هدف مصدق به عنوان بنیانگذار حركت 'ملی شدن صنعت نفت ' مبنی براینكه مردم ایران بر منابع زیرزمینی و روزمینی خود حاكمیت داشته باشند، در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی محقق شد. از آن بابت كه نه فقط دولت بر منابع نفت و گاز كشور تسلط یافت ، بلكه اداره آن را نیز نیروهای متخصص ایرانی عهده دار شدند.

نیروهای مومن و متخصص صنعت نفت ایران در طول سال‌های جنگ تحمیلی عراق كه تاسیسات نفتی ایران بارها از سوی دشمن بعثی بمباران شد ، نه فقط توانستند با كار شبانه روزی این تاسیسات را سرپا نگاه دارند ، بلكه اجازه ندادند یك روز تولید و صادرات نفت ایران قطع شود.

با پایان جنگ و شروع دوران بازسازی نیز نیروهای توانمند صنعت نفت ایران بودند كه تجهیزات آسیب دیده را بازسازی كردند و سبب شدند تولید، فراورش و صادرات نفت خام برای تامین نیازهای مالی كشور جریان داشته باشد.

حضور شركت‌های ایرانی در طرح‌های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاكنون هرروز پررنگ تر شده است. به طوری كه اكنون در شرایط تحریم های غرب ، شركت های داخلی نه فقط توسعه میدان‌های بزرگ نفت وگاز كشور را عهده دار هستند، بلكه بخش عمده تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را تامین می كنند.

اقتصام** 1070**1561



:: برچسب‌ها: هاوایی , خورشید ,
:: بازدید از این مطلب : 547
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

به گزارش ایرنا به نقل از پلیس راه نیروی انتظامی، این محور از ساعت 22 شنبه شب بر روی تمامی خودروهای عبوری بسته شده است.

براساس این گزارش، عوامل راهداری و مامورین پلیس راه هم اكنون در تلاش برای گشودن این محور هستند.

ضمنا مركز كنترل ترافیك پلیس راه ناجا با شماره تلفن 88255555 (10 خط) بطور شبانه روزی پاسخگوی وضعیت راههای كشور (جوی و ترافیكی) و یا امداد رسانی احتمالی به همه هموطنان است.

** شبد** 1528** 1597



:: برچسب‌ها: دوچرخه ,
:: بازدید از این مطلب : 557
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

عبدالله سنوسی از چهره های کلیدی در سرکوب قیام معترضان در لیبی در سال گذشته میلادی بود

مقامات دولت لیبی و موریتانی می گویند عبدالله سنوسی، رئیس دستگاه امنیتی حکومت معمر قذافی، رهبر سابق لیبی دستگیر شده است. پیشتر مقامات موریتانی گفته بودند که آقای سنوسی را در فرودگاه نواکشوت، پایتخت موریتانی،دستگیر کرده اند.

در همین حال دادگاه بین المللی کیفری، لیبی و فرانسه خواستار استرداد او شده اند.

از آقای سنوسی که از چهره های بانفوذ حکومت سابق لیبی بود، به عنوان بازوی راست سرهنگ قذافی یاد می شد.

آژانس خبری رسمی موریتانی اعلام کرده که آقای سنوسی در فرودگاه نواکشوت و هنگام بازگشت از مراکش دستگیر شده است.

آقای سنوسی با پاسپورت جعلی متعلق به کشور مالی در حال مسافرت بود.

او به اتهام جنایت علیه بشریت از سوی دادگاه بین المللی کیفری تحت تعقیب بود.

یکی از سخنگویان این دادگاه گفته است هر چند موریتانی اسناسنامه دادگاه بین المللی کیفری را تصویب نکرده، اما این دادگاه امیدوار است که دولت موریتانی برای تحویل آقای سنوسی با آنها همکاری کند.

در همین حال لیبی و فرانسه هم هر یک خواستار استرداد او شده اند.

لیبی می گوید که برای استرداد عبدالله سنوسی درخواستی را به دولت موریتانی ارائه می کند.

این در حالی است که گزارش ها از فرانسه حاکی است که این کشور هم اقداماتی را برای استرداد آقای سنوسی انجام داده است.

آقای سنوسی به دلیل دخالت در بمبگذاری در یک هواپیمای مسافربری بر فراز نیجر در سال ۱۹۸۹، غیابا محکوم به حبس ابد شده است.

در جریان این بمبگذاری تمامی مسافرین و خدمه این هواپیما از جمله ۴۵ فرانسوی کشته شدند.

در همین حال دولت موریتانی گفته است که قبل از در نظرگرفتن هرگونه درخواست استردادی، این کشورقصد دارد تا تحقیقاتی را در این مورد انجام دهد.

آقای سنوسی ۶۳ ساله، پس از ساقط شدن حکومت سرهنگ قدافی از لیبی فرار کرد.

به گفته خبرنگاران، آقای سنوسی که ملقب به " قصاب" بود، از آخرین چهره های شناخته شده حکومت قذافی بود که هنوز دستگیر نشده بود.

منابع لیبی، کشورهای عربی و غربی از او به عنوان فردی جنایتکار و بیرحم یاد می کنند که در دوران حکومت سابق شخصا زندانیان را آزار و اذیت می کرد.

گفته می شود او مسئول سرکوب معترضان در حد فاصل دهه ۸۰ تا ۹۰ میلادی و همچنین کشتار ۱۲۰۰ زندانی در زندان ابوسلیم در طرابلس در سال ۱۹۹۶ بود.

از آقای سنوسی همچنین به عنوان یکی از چهره‌های اصلی در سرکوب قیام معترضان در شهر بنغازی در فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی یاد شده است.

تاکنون اخبار متعددی درباره دستگیری و یا مرگ او منتشر شده، اما هر بار پس از مدتی این خبرها تکذیب شده است.

مقامات نیجریه در اکتبر سال گذشته میلادی اعلام کردند که آقای سنوسی از طریق کشور نیجر به مالی گریخته، اما یک ماه بعد مقامات لیبی گفتند که او را در جنوب لیبی دستگیر کردند.

اخبار دیگر در مورد دستگیری او به ماه دسامبر گذشته مربوط می شود، در آن زمان مقامات اعلام کردند که نمی توانند شواهدی تصویری درباره این دستگیری ارائه دهند.



:: برچسب‌ها: شهرستان , تورنتو ,
:: بازدید از این مطلب : 582
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

'هاشم ربانی' روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: قیمت بلیت وسایل نقلیه، اقلام مصرفی در بخش هتل ها و نیز دستمزدها، سه عامل تاثیرگذار در قیمت گذاری تورهای داخلی هستند، زیرا اقامت و حمل ونقل دو عنصر اصلی تشكیل دهنده یك سفر محسوب می شوند.

وی با یادآوری آنكه قیمت بلیت وسایل نقلیه بیش از هر چیز تابعی از قیمت حامل های انرژی است، گفت: قیمت بلیت هواپیما در سال 90 در دو مرحله افزایش یافته است.

ربانی به وضعیت مراكز اقامتی كشور اشاره كرد و با بیان آنكه افزایش دستمزدها و قیمت اقلام مصرفی و خوراكی، هزینه جاری را در هتل ها و دیگر مراكز اقامتی نسبت به نوروز 90 افزایش قایل توجهی داده است، افزود: همه این عوامل در گران شدن تورهای داخلی اثرگذار هستند.

دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران تاكید كرد: محدود بودن مراكز اقامتی در قطب های اصلی گردشگری كشور از جمله كیش، مشهد، شیراز، اصفهان، یزد و كرمان در افزایش قیمت این مراكز در اوج مسافرت ها تاثیرگذار است.

ربانی یادآور شد: در نوروز 91 به علت گران شدن تورهای خروجی، بخشی از تقاضای سفر به تورهای داخلی تحمیل شد كه در نتیجه تقاضای سفر را در كشور به نحو چشم گیری افزایش داد.

این فعال صنعت گردشگری اظهار داشت: برای نمونه تور 3 تا 4 روزه كیش در نوروز 91 بالغ بر یك میلیون و 200 هزار تومان به مسافران عرضه می شود در حالی كه سال گذشته با این قیمت مسافران می توانستند یك تور خارجی را انتخاب كنند.

ربانی تاكید كرد: به علت محدودیت عرضه در بخش مراكز اقامتی در كشور و نیز محدود بودن قطب های گردشگر پذیر شناخته شده در كشور، حجم قابل توجهی از سفرهای هموطنان در برخی استانها متمركز می شود كه همین مساله روی افزایش قیمت هتل ها نیز تاثیر می گذارد.

وی افزود: این در حالیست كه اگر توزیع سفر در كشور متناسب با ظرفیت های موجود در مراكز اقامتی صورت گیرد و تقاضای سفر در سطح استان های مختلف توزیع شود، انحصار موجود در حوزه مراكز اقامتی نیز شكسته خواهد شد كه این امر به كاهش هزینه ها منجر می شود.

دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی به نامناسب بودن توزیع سفر در كشور اشاره كرد و گفت:‌ بهتر است دولت برای توزیع مناسب سفر در كشور و نیز طراحی تعطیلات میان فصلی اقدام كند تا بخشی از تقاضای سفر در نوروز به فصول دیگر منتقل شود.

فراهنگ ** 2025 ** 1071



:: برچسب‌ها: غذا , ماکرو , گل ,
:: بازدید از این مطلب : 562
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

۲۷ نفر کشته در سوریه بر اثر انفجار بمب

انفجار دو خودروی بمب گذاری شده نزدیک مراکز امنیتی در دمشق، پایتخت سوریه، شماری از نیروهای امنیتی و غیرنظامیان رهگذر را کشت. وزارت بهداشت سوریه می گوید دستکم ۲۷ نفر کشته شده اند.

برای پخش این فایل، نرم افزار "جاوا اسکریپت" باید فعال شود و تازه ترین نسخه "فلش" نیز نصب شده باشد

بر اساس اعلام مقامات سوریه، در دو انفجار مرگبار در دمشق، پایتخت این کشور، دست‌کم ۲۷ نفر کشته و ۹۷ نفر زخمی شده‌اند.

تلویزیون دولتی سوریه این انفجارها را حمله‌های "تروریستی" خوانده است، اما تاکنون هیچ‌کس مسئولیت این انفجارها را به عهده نگرفته است.

در گزارش‌های اولیه، انفجار دو خودروی مملو از مواد منفجره دلیل این دو انفجار اعلام شده است.

تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرده است که یک ساختمان متعلق به نهادهای اطلاعاتی و ساختمان نیروی پلیس هدف انفجارها بوده‌اند.

به دلیل محدودیت‌های شدیدی که دولت سوریه برای فعالیت خبرنگاران خارجی در این کشور اعمال می‌کند، تایید جزئیات این گزارش‌ها امکان‌پذیر نیست.

این انفجارها در دمشق دو روز بعد از اولین سالگرد آغاز اعتراضات ضد دولتی در سوریه رخ می‌دهد.

سازمان ملل متحد برآورد کرده است که در یک سال گذشته بیش از ۸ هزار نفر در جریان این اعتراضات در سوریه جان خود را از دست داده‌اند.

در تصاویری که تلویزیون دولتی سوریه از محل انفجارها نشان داده است، بقایای چند خودرو و جسدهای سوخته، رد خون در خیابان و نیز افرادی زخمی دیده می‌شود که برای درمان به بیمارستان اعزام شده‌اند.

این تلویزیون گفته است که یکی از جسدها متعلق به یک "تروریست" است.

تلویزیون دولتی سوریه انفجارهای دمشق را حمله‌های تروریستی خوانده است

تلویزیون دولتی سوریه همچنین اعلام کرده است که یکی از ساختمان‌های محل انفجار، دفتر پلیس سوریه و دیگری دفتر سازمان اطلاعات هوانوردی این کشور بوده است.

یکی از مخالفان دولت سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت که اولین انفجار ساعت ۷ و نیم صبح به وقت محلی رخ داد و به دنبال آن، انفجار دوم با شدت بیشتری روی داد.

ادامه خشونت‌ها

انفجارهای روز شنبه، ۱۷ مارس در دمشق، یک روز قبل از سفر هیات اعزامی فرستاده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه، به این کشور رخ می‌دهد.

کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه گفته است که هیاتی را به دمشق می‌فرستد تا با دولت سوریه درباره اعزام ناظران بین‌المللی به این کشور مذاکره کند.

همچنین گزارش شده است که هیاتی از سوی سازمان ملل متحد و سازمان همکاری‌های اسلامی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه وارد دمشق می‌شود.

امداد و کمک‌رسانی در مناطقی که بیشترین آسیب را در خشونت‌های سوریه دیده‌اند، هدف اصلی اعزام این هیات اعلام شده است.

مقامات دولت سوریه که پیش از این، چندین‌بار به هیات‌های مشابه اجازه دسترسی به این مناطق را نداده‌اند، این بار گفته‌اند که با این هیات همکاری می‌کنند.

براساس گزارش‌ها از سوریه، روز جمعه، ۱۶ مارس (۲۶ اسفند)، دمشق و مناطق حومه آن شاهد دور جدیدی از خشونت‌ها بود.

نیروهای دولتی از چند هفته پیش کنترل نظامی این مناطق را در دست داشته اند و خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که آغاز دوباره خشونت‌ها در حومه دمشق، این تردید را ایجاد کرده است که ارتش سوریه تا چه مدتی می‌تواند قبل از آغاز دوباره اعتراضات، این مناطق را کنترل کند.

گزارش‌هایی هم از برخورد مسلحانه ارتش سوریه با مخالفان مسلح در بعضی دیگر از شهرها منتشر شده است.



:: برچسب‌ها: هندوستان , به من ,
:: بازدید از این مطلب : 554
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

*** كلیپ كوتاه و چند ثانیه ای از انتقال و مصدومیت ' علی دایی ' در داخل بیمارستان توسط برخی از شهروندان كاشانی به سرعت در بین سایر هواداران تیم های فوتبال مقابل بیمارستان شهید بهشتی كاشان برای یكدیگر توسط بلوتوث ارسال می شود.

*** بردار كوچك علی دایی كه برای عیادت وی به كاشان سفر كرده بود با مشكلات فراوانی توانست وارد بیمارستان شود.

*** شماری از هواداران تیم پرسپولیس و علاقه مندان به آقای گل جهان در كاشان با وجود سردی هوا با در دست داشتن پرچم پرسپولیس، مقابل بیمارستان شهید بهشتی كاشان حضور یافته اند و برای سلامتی سرمربی تیم فوتبال راه آهن دست به دعا برداشتند.

*** ' محسن بنگر ' و ' رحمان احمدی ' بازیكنان تیم فوتبال سپاهان نیز به زحمت وارد بیمارستان شدند.

*** والدین 'جواد كاظمیان' بازیكن تیم پرسپولیس نیز برای عیادت دایی مقابل بیمارستان شهید بهشتی كاشان حضور یافته اند.

*** مهدی عرشی عكاس ایرنا كه قصد داشت هنگام انتقال دایی به اتاق عمل از وی عكس تهیه كند از طرف بردارش مورد حمله قرار گرفت كه 'محمددایی' پس از گذشت مدتی از عكاس ایرنا عذرخواهی كرد.

خودرو پرادو حامل علی دایی آقای گل جهان ساعت 20 و 30 دقیقه شنبه هنگامی كه از اصفهان عازم تهران بود در كیلومتر 8 ورودی شهر 'بادرود' در آزاد راه نطنز - كاشان واژگون شد.

پلیس راه فرماندهی انتظامی استان اصفهان علت واژگونی این خودرو را سرعت زیاد و ناتوانی راننده در كنترل آن اعلام كرده است.

در این سانحه رانندگی به 'ژلكو میاچ' سرمربی خارجی تیم فوتبال راه آهن و 'محمد دایی' برادر علی دایی آسیبی نرسید.

9876/562/ 1592



:: برچسب‌ها: زنده , توکیو , نور ,
:: بازدید از این مطلب : 538
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

به گزارش ایرنا، دكتر 'محمود احمدی نژاد' شنبه شب ‌در برنامه تلویزیونی سفر بخیر كه در آستانه سفرهای نوروزی هر شب از شبكه سوم سیما پخش می شود، افزود: اگر در كشوری سفر انجام نشود چیزی از اقتصاد، فرهنگ، علم و نشاط باقی نمی ماند.

وی با بیان اینكه در خصوص ایرانیان با توجه به فرهنگ كهن ملت ایران باید به تاثیرات سفر بیشتر توجه كنیم ، تصریح كرد: فرهنگ ایرانیان پس از اسلام بسیار غنی تر شده و باید به خانواده كه از اركان فرهنگ ایرانیان است توجه بیشتری شود .

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینكه اگر چه یك كشته در حوادث رانندگی زیاد می باشد،گفت: میزان تلفات رانندگی در سال گذشته حدود 23 هزار نفر بود كه امیدواریم سال 1391 به زیر 20 هزار نفر كاهش یابد چرا كه مرگ یك نفر 200 نفر را مستقیم و چند میلیون نفر را غیر مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد .

احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص دلایل افزایش سرانه خودرو در كشور، خاطرنشان كرد: جامعه در حال پیشرفت و زندگی در حال رشد است و هر قدر ارتباطات بیشتر می شود نیاز به خودرو نیز افزایش می یابد.

رییس جمهور ادامه داد: با بزرگ شدن شهرها بدون وسیله نقلیه شخصی یا عمومی نمی توان زندگی كرد و باید به نقطه ای برسیم كه هر خانواده حداقل یك وسیله نقلیه داشته باشند و هم اكنون از 21 میلیون خانواده حدود 16 میلیون آن حداقل یك وسیله نقلیه دارند.

احمدی نژاد، وسیله نقلیه امن، كم مصرف ، شیك و سالم را نیاز همگان خواند و گفت: البته اینكه خودرو در چه جاهایی مصرف شود بحث دیگری است.

رییس جمهور افزود: ایمنی در سفر از زمان سفر مهم تر است و ایمنی ابتدا به راننده ، سپس به نوع خودرو و در نهایت به نوع جاده بستگی دارد .

وی با اشاره به اینكه ارتقاء ایمنی خودرو نیازمند توجه دولت، خودروسازان، مسوولان، دستگاههای نظارتی و خود مردم است، گفت: در ایمنی خودرو، كارخانجات نقشی اساسی دارند و نباید فقط به فكر تیراژ خودرو و درآمدشان باشند.

رییس جمهور، حركت كشور به سمت استانداردسازی و مناسب سازی خودرو را در سال های اخیر رو به رشد دانست و افزود: دولت به طور قاطع از برنامه های نیروی انتظامی و سازمان حفاظت محیط زیست در ارتقاء ایمنی و مقابله با آلاینده های خودرو حمایت می كند و در این خصوص عده كمی هستند كه باید مشكلات آنها را نیز حل كنیم.

وی اظهار داشت: ایمنی خودرو جزء حقوق مردم است و برای تحقق این مهم حتی اگر كارخانه ای تعطیل و یا خط تولیدی تغییر كند اشكالی نخواهد داشت.

احمدی نژاد افزود: البته كارخانجات تولید خودرو باید برنامه های تحقیقاتی خود را افزایش دهند و آزمایشگاههای تست قطعات را بیشتر كنند چرا كه اولویت باید سلامت مردم باشد.

رییس جمهور پیشنهاد كرد سال 1391 به مجموعه عوامل نمونه دست اندركار اعم از رانندگان، ماموران نیروی انتظامی، كاركنان هلال احمر ، اورژانس ، راهداری و امدادخودرو نشان ملی اهداء شود.

وی در پایان از همه كسانی كه وقت ، سلامت ، تعطیلات و توان خود را صرف شادی و سلامتی ملت ایران می كنند، قدردانی و از یكی از همیاران پلیس كه خطابه ای در اهمیت و نقش فعالیت های نیروی انتظامی در كاهش تلفات رانندگی قرائت كرد، تجلیل كرد.

سردار سرتیپ 'اسماعیل احمدی مقدم' فرمانده ناجا نیز در این برنامه تلویزیونی، 'فرهنگیار ترافیك' را به رییس جمهور تقدیم كرد.

دكتر احمدی نژاد را در برنامه سفر بخیر، سردار سرتیپ 'اسماعیل احمدی مقدم' فرمانده ناجا ، سردار سرتیپ 'اسكندر مومنی' رییس پلیس راهنمایی و رانندگی و همچنین تعدادی از همیاران پلیس و پلیس یاران جوان همراهی می كردند.

**شبد** 3404



:: برچسب‌ها: حزب ,
:: بازدید از این مطلب : 522
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : swot

امروز در آخرین روز مطبوعات در سال ۱۳۹۰ تنها هشت روزنامه تهران منتشر شده اند و بیشتر روزنامه ها شماره های پایانی گذشته را آخرین شماره خود تلقی کرده اند چنان که روزنامه ها خبر داده اند که جاده های شمال شلوغ می شود و غیبت دانش آموزان در مدارس هم موجه تلقی شده است.

پسلرزه های سئوال رییس جمهور، قطع خدمات بانکی سوئیفت، گزارش هائی در تقویت موضع دولت بشار اسد در سوریه و ابراز نگرانی برای وضعیت کشور در سال آینده از جمله مهم ترین مطالب این روزنامه ها ست که با عکس هائی از پیروزی تیم فوتبال استقلال در جام حذفی کشور خبر داده اند.

قهرمانی تیم فوتبال استقلال در مسابقات جام حذفی باشگاه های کشور، برای ششمین بار ، در صفحه اول چند روزنامه اول هفته تهران منعکس شده چنان که شرق نوشته قهرمانی استقلال از آن جهت برای پرویز مظلومی لذت‌بخش است که در مقاطعی بحران را با تمام وجود لمس کرد.

به نوشته این روزنامه استقلال برای ششمین بار جام حذفی را بالای سر برد تا به ‌رغم این هیجان یک پله هم از حریف دیرینه فاصله بگیرد. از ۲۶ دوره‌ای که جام حذفی برگزار شده، استقلال ۶ قهرمانی دارد و پرسپولیس ۵ قهرمانی.

تیتر و عکس صفحه اول روزنامه شرق

تیتر و عکس صفحه اول روزنامه شرق

از وام بدهیم که گاز ببرند تا تنها موفقیت اقتصاد

"رکورد تا رکود" تیتر اول اعتماد است، "یارانه نقدی افزایش نمی یابد" عنوان اصلی جهان صنعت است و دنیای اقتصاد از " سه پیامد اصلاح بسته پولی" نوشته است.

رضا زندی در سرمقاله شرق با اشاره به قراردادهای تازه نفتی ایران و هند نوشته شبه ‌قاره‌نشینان هم بازی را یاد گرفته‌اند. فشار آمریکا را «علنی» می‌کنند و از ایران «امتیاز» می‌گیرند. به تهران «نزدیک» می‌شوند تا قراردادهایشان با واشنگتن را «امضا» کنند. حکایت بازیکنان چینی و روسی هم در این میدان «مثنوی هفتادمن» است. ما «کجا» ایستاده‌ایم؟

این کارشناس مسائل نفتی به یادها آورده در بحبوحه خبرهای انتخاباتی مجلس، خبر اعطای وام ۲۵۰میلیون‌دلاری تهران به اسلام‌آباد، برای احداث خط لوله انتقال گاز ایران در خاک پاکستان، «فید» شد. اواسط هفته گذشته وزارت نفت پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سرپرست چینی کنسرسیوم ارایه خدمات مشاوره‌ای برای احداث خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان، از معاهده کنار کشیده و حاضر به امضای نهایی قرارداد نشده است.» این درحالی است که قول وام ۲۵۰میلیون دلاری ایران را در جیب گذاشته‌اند. آیا پاکستان از گشاده‌دستی ایران طماع شده و امتیازات بیشتری می‌خواهد؟!

به نوشته مقاله شرق ماجراهای قرارداد انتقال گاز ایران به شبه‌‌ قاره که زمانی «خط لوله صلح»! نامیده می‌شد، چه وقت به پایان خواهد رسید؟ هنوز هندی‌ها را فراموش نکرده‌ایم. قابله با «ابعاد تحریم» قابل درک است اما اگر خارجی‌ها بدانند که فشاری از سوی افکارعمومی ایران متوجه پشت میزنشینان نیست، زیاده‌خواهی می‌کنند. مگر تجربه‌ها را نداشته‌ایم؟! این رسم دیپلماسی است. پس به سود منافع کشور است که مذاکره‌کنندگان پاسخگوی افکارعمومی باشند.

و خلاصه این که: مقامات دولتی با کدام منطق در این شرایط سخت اقتصادی که گرفتن دلارهای نفتی هم دشوار شده است ۲۵۰میلیون دلار وام به پاکستان داده‌اند؟ حتی اگر توجیه کنیم که منافع‌مان در اجرای به موقع این پروژه است چرا باید تعهدات پاکستانی‌ها را ما انجام دهیم؟!

کارتون آروین در شرق

کارتون آروین در شرق

دکتر حسین عبده‌تبریزی اقتصاددان در مقاله ای در اعتماد نوشته شایسته آن است که خوش‌بینانه به نکات مثبت اقتصاد ایران اشاره کنیم. در این شرایط دشوار حصر و تحریم، نرخ رشد نازل اقتصاد، چندنرخی شدن فسادآور ارز، دلاری‌شدن اقتصاد که نشان از تورم لجام‌گسیخته دارد و از هفت برابر شدن حجم پول در شش سال گذشته نشات می‌گیرد، نرخ بالای بیکاری، اصرار بر ریشه‌کن‌کردن تکنوکراسی بعد از انقلاب و...، به کدام گوشه روشن اقتصاد ایران نگاه کنیم که سخن به دروغ نرانده باشیم؟ تنها نکته مثبت اقتصاد ایران جان‌گرفتن نسبی صنعت ملی و کشاورزی در ماه‌های اخیر است؛ وضعیتی که در ماه‌های آتی بهتر نیز خواهد شد. البته این تحول ارتباطی با اقدامات دولتیان ندارد و برعکس حاصل آن است که دولتیان ـ‌‌ برخلاف برنامه و خواست خود -‌ از کنترل قیمت ارز بازماندند.

نویسنده مقاله اعتماد تاکید کرده دولتیان به دنبال دلار ۶۰۰ تومانی بودند که در صورت حصول این هدف، تتمه تولیدات صنعتی و کشاورزی داخلی نیز نابود می‌شد. اقتصاددانان ایران در پیش‌نویس برنامه سوم، نرخ دلار را در سال آخر برنامه سوم حدود ۱۲۶۰ تومان تعیین کرده بودند. ولی هیچ‌کس چنین نرخی را جدی نگرفت و حتی رسیدن به آن را خیانت تلقی کردند. چنین بود که با وجود رشد نقدینگی و نرخ تورم بالاتر از ۲۰درصد، قیمت ارز به بهانه واهی «دفاع از پول ملی» همچنان پایین نگه داشته شد تا به صنایع خارجی-‌ و در راس آنها اقتصاد چین- یارانه پرداخت شود و حتی تولید کبریت و شیشه با سابقه‌یی ۱۵۰ ساله در ایران متوقف شود.

نویسنده این مقاله به طعنه نوشته جایی که میوه نیست چغندر سلطان مرکبات است. بهترین اتفاق این روزهای اقتصاد ایران نفس‌گرفتن تولید ملی به دلیل گران شدن ناخواسته ارز است. این البته به معنای تایید افزایش بی‌برنامه قیمت ارز و بلبشوی چندنرخی‌شدن آن نیست. ای‌کاش افزایش نرخ ارز متناسب با تورم، به اتکای برنامه‌یی دقیق طی چند سال اجرایی می‌شد تا هزینه‌های اقتصاد سیاسی آن به حداقل می‌رسید. «چراغ مرده کجا، شمع آفتاب کجا».

محمدرضا سعدی در سرمقاله جهان صنعت نوشته دو روز دیگر سال ۹۰ هم به پایان می‌رسد و سال ۹۱ به کارنامه دولت دهم اضافه خواهد شد، سالی که به صورت غیررسمی آخرین سال مدیریت آقای احمدی‌نژاد خواهد بود. چه آنکه ۹۲ سال کاملی نیست و فرصتی برای تکمیل وعده‌های داده شده وجود ندارد. از همین رو سال ۹۱ تنها فرصت باقی مانده برای آقای احمدی‌نژاد به عنوان رییس‌جمهور دولت دهم است و دولت باید بسیاری از برنامه‌های نیمه‌تمام خود را به پایان برساند، برنامه‌هایی مثل اجرای فاز بعدی قانون هدفمندی یارانه‌ها و ایجاد ۵/۲ میلیون شغلی که قرار بود در سال ۹۰ اجرایی شود.

به نوشته این مقاله بجز این دو موضوع وعده‌های بسیاری چون مسکن مهر یا عملیات عمرانی گسترده که طی سفرهای استانی داده شد هم نیازمند توجه جدی است. متاسفانه گزارش‌های غیررسمی حکایت از آن دارد که بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌هایی که در دولت نهم و دهم کلنگ خورده‌اند یا اجرایی نشده یا به صورت نیمه‌ فعالند زیرا منابع مالی که قرار بود صرف تکمیل آنها شود، نرسید و در بودجه‌های سنواتی هزینه بخش‌جاری شد!

جهان صنعت نوشته بخش تولید هم به دلیل اجرای نیمه‌تمام قانون هدفمندی یارانه‌ها وضعیت خوبی ندارند آنها در سال آینده چشم به راه تصمیم‌های درست و بجا از سوی دولت دارند تا بتواند از کمای رکود خارج شوند. حجم گسترده نقدینگی که در سال گذشته هر بار یک بخش از اقتصاد کشور را نشانه رفته و وضعیت را بحرانی کرد از چالش‌های دولت در سال آینده خواهد بود.

صفحه اول روزنامه جوان

صفحه اول روزنامه جوان

بچه های فقیر دور از مدرسه

شیرزاد عبداللهی در مقاله ای در اعتماد نوشته اگر تنها یک وظیفه برای وزارت آموزش و پرورش قائل شویم، آن وظیفه، زیر پوشش تحصیلی بردن همه کودکان است به گونه‌یی که هیچ کودک واجب‌التعلیمی خارج از مدرسه نباشد. واقعا چه تعداد از کودکان ایرانی از تحصیل بازمانده‌اند؟ برخی آمارهای غیررسمی از محرومیت ۶ تا ۷ میلیون کودک ایرانی از تحصیل حکایت می‌کند. گزارش منتشرشده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس، رقم ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را صحیح می‌داند، اما آمارهای رسمی آموزش و پرورش خبر از پوشش ۹۸ درصدی کودکان ایرانی می‌دهند و رقم بازماندگان از تحصیل را حداکثر ۳۰۰ هزار نفر برآورد می‌کنند.

به نظر این کارشناس مسائل آموزش و پرورش نکته مورد توافق همگان این است که تعداد دانش‌آموزان ایرانی از رقم ۱۹ میلیون در سال ۱۳۷۸ به رقم ۴/۱۲ میلیون کاهش یافته است. به عبارتی دیگر در ۱۳ سال اخیر به‌ طور متوسط سالانه حدود ۵۰۰ هزار نفر از آمار دانش‌آموزان ایرانی کاسته شده است که البته کارشناسان دلیل اصلی آن را کاهش نرخ رشد جمعیت در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ می‌دانند. عده‌یی از بازماندگان از تحصیل هرگز پشت میز مدرسه ننشسته‌اند، اما بیشتر آنها در طول سال‌های تحصیل از چرخه آموزش خارج می‌شوند. بیشترین میزان ترک تحصیل دانش‌آموزان مربوط به دوره متوسطه و کمترین آن، مربوط به دوره ابتدایی است. به عبارتی ترک تحصیل کودکان با افزایش سن آنها نسبت مستقیم دارد.

مقاله اعتماد پیشنهاد کرده اگر دلیل ترک تحصیل فقر است، باید تحصیل به عنوان کار این کودکان محسوب و برای آنها کمک‌هزینه آموزشی منظور شود. کودکانی که بر اثر خشونت اولیای مدرسه یا روش‌های سختگیرانه آموزشی و ترس از آزمون مدرسه را ترک کرده‌اند، باید با ملاطفت، دوباره به مدرسه برگردانده شوند و آموزش و پرورش به این شعار که تحصیل حق همه کودکان است، جامه عمل بپوشاند.

پسلرزه های سئوال و جواب های شوخ

"پاسخ‌ها به «پاسخ» احمدی‌نژاد" تیتر اول شرق است و آرمان از "پسلرزه های جلسه سئوال" نوشته است.

بهمن کشاورز در مقاله ای در شرق به سئوال مجلس از رییس جمهور پرداخته و آن را از دیدگاه حقوقی و قانونی بررسی کرده و نوشته اهل سیاست و پرسش‌کنندگان اگر صلاح دیدند، به برخی پرسش‌های متقابل پاسخ دهند و ذهن امثال بنده را روشن کنند. مثلا در مورد بودجه فرهنگی کشور یا نحوه انشاء و اجرای قانون ادغام وزارتخانه‌های ورزش و جوانان یا موضوع مستثنا کردن مجلس و دیوان محاسبات از شمول قانون خدمات کشوری (به‌ویژه این ادعا که در قانون، پس از تایید شورای نگهبان تغییراتی داده و ابلاغ شده است) یا این اعلام که موجودی صندوق ذخیره ارزی صفر است و بالاخره اینکه اعلامات و ادعاهایی که در مورد کم‌شدن یا گم‌شدن مبالغ عظیم ارزی شده بود صحت ندارد و پولی کم یا گم نشده است.

به نوشته شرق در مورد دلیل آقای رییس‌جمهور و بیان طنزآمیز ایشان نیز بحثی نمی‌کنیم زیرا شوخی‌هایی خیلی «جدی‌تر» از اینها قبلا مطرح شده بود. آن زمان که فرمودند: با قانون‌هایتان پدر صاحب بچه را درمی‌آورید یا مجلس باید قانونی تصویب کند که قابل اجرا باشد یا قانون را اجرا می‌کنیم به شرطی که قابل اجرا باشد.» واقعیت این است که مجلس محترم در استفاده از ابزارهای نظارتی خود نسبت به دولت بسیار ممسک و محتاط بوده است. اینکه صرفا سوال از رییس‌جمهور – که امری عادی است و آثار و تبعات فوری قانونی هم ندارد – با این همه بحث و نقل مواجه و همراه می‌شود، ناشی از همین امساک و احتیاط است. باید منتظر ماند و دید مجلس بعدی از اختیارات و ابزارهای نظارتی خود چگونه استفاده خواهد کرد.

نویسنده مقاله بعد از طرح راه های مختلفی که برای نمایندگانی وجود دارد که از پاسخ ها قانع نشده اند نوشته آقای رییس‌جمهور فرمودند: «... این بازی که در بازار ارز و طلا درست شد را من در یک فرصت مناسب برای مردم توضیح خواهم داد و علت چیز دیگری است...» بارها از ایشان و روسای جمهور پیشین و مسوولان و دولتمردان خرد و کلان شنیده‌ایم و می‌شنویم. سوال این است: این رازها و اسرار مگر چه چیزهایی هستند که افراد مختلف طی ۳۰ سال وعده افشای آنها را داده و بعدا از افشاگری منصرف شده‌اند؟ آیا آن حدود ۳۰ میلیون نفر سی و چند سال پیش که حالا ۷۰ و چند میلیون نفر شده‌اند، بالاخره به آن حد از رشد، تقوا و قابلیت اعتماد نرسیده‌اند که بتوان مسایلی از اینگونه را با ایشان در میان نهاد؟

طرح علی دیواندری در اعتماد

طرح علی دیواندری در اعتماد

روبرت صافاریان در صفحه آخر شرق از ماهی قرمز و نسبت آن با فرهنگ- اقتصاد و فلسفه نوشته و اضافه کرده که این روزها بحث خریدن یا نخریدن ماهی قرمز داغ است: ماهی قرمز نخرین. بیماری می‌یاره. درست نیست یه جاندار را برای شادی‌مون نابود کنیم. تازه ماهی قرمز مال سفره هفت‌سین نیست! مال چینیاست! بخریم اما بعد سیزده بریزیم تو حوض یا دریاچه پارک‌ها، این طوری هم زنده می‌مونن هم بیشتر می‌شن.

به نوشته این مقاله یک عده می گویند به جای این کارا روش‌های نگهداری ماهی قرمز را بگویید. کسی با این حرف‌ها از خریدن ماهی قرمز منصرف نمی‌شه قربون شکلت. یا برای تعویض آب ماهی قرمز، مقداری آب رو دست‌کم برای چهار ساعت در ظرفی دیگه بگذارین تا کلر و اکسیژنش کمتر بشه. زودتر از هفته‌ای یک‌بار آب رو عوض نکنید. بیشتر از سه‌ چهارم آب رو هم عوض نکنید.

مقاله شرق تاکید کرده که در آن میهمانی عده ای هم می گفتند خب دیگه چندوقت دیگه میگی شما باعث مرگ گوسفندان و مرغ و... ‌اید. با نخریدن آنها به تولیدشان نه بگویید و با نخریدن‌شان زندگی را به آنها هدیه دهید! یکی هم می‌یاد می‌نویسه اصلا گوشت خوردن که تو فرهنگ ما نبوده! ماله چینه!

و خلاصه این که: اگه اینقد که به فکر ماهی حوض هستین به فکر مملکت بودین بهتر نبود.

پیشنهادهائی برای گذران تعطیلات نوروزی

پوریا عالمی در ستون کاناپه اعتماد نوشته: عید از راه رسیده است و دو ، سه هفته‌‌یی، کشور تعطیل است. البته خیلی فرقی هم ندارد. یعنی قبلا همه‌ جا باز بود ولی کار مفید آنچنانی انجام نمی‌شد، در عید همه جا تعطیل است و کاری انجام نمی‌شود. از آن‌طرف قبلا همه کارخانجات و ادارات باز بود و بعضی بیکار بودند، در عید کارخانجات و ادارات نیمه بسته‌اند، اما همه تمام‌بیکار هستند. پس ما یک جامعه رو به ثباتی در این زمینه داریم و بیکاری کم‌کم باید به عنوان یک کار تعریف شود. حالا که همه بیکاریم، ما برای پر کردن اوقات فراغت شما در ایام نوروز چند پیشنهاد داریم که بروید و حالش را ببرید.

از مجلس تقاضا می‌شود با عنایت به نظر آقای احمدی‌نژاد، مبنی بر «صفاخیز» بودن ساختمان مجلس، از سال جدید، در ایام عید و تعطیلات آخر هفته مجلس باز باشد و زیرنظر مدیریت پارک ملت، پذیرای مردم باشد. البته مردم باید دقت کنند که در محوطه‌ مجلس خواب‌شان نبرد. در ضمن باید دقت کنید سر شوخی را با کسی باز کنید آنجا. بعد هم خیلی سخت نگیرید اصولا می‌روند مجلس شوخی کنند و صفا کنند. شما هم حالش را ببرید.

طنزنویس چند تا پیشنهاد برای تعطیلات نوروز مطرح کرده: با خانواده برویم مجلس صفا، با خانواده برویم میدان پاستور تماشای رحیم‌مشایی. با خانواده برویم کانادا بغل سلین‌دیون تماشای محمودرضا خاوری.با خانواده برویم تماشای سلحشور و جیرانی و فراستی. با خانواده برویم تماشای کفاشیان. با خانواده برویم سفرهای استانی. البته سفر استانی ما با سفر استانی آقای احمدی‌نژاد فرق دارد. ما در سفر استانی باید از جیب خودمان خرج کنیم، برای همین ممکن است آنقدر که به هیات دولت در سفر خوش می‌گذرد به ما خوش نگذرد.

و سرانجام طنز اعتماد این است که: با خانواده برویم سازمان ملل، تماشا. صندلی که هست. خب به صورت خودجوش برویم که صندلی‌ها هم پر شود. و اگر وقت اضافه آوردیم بروید اینترنت و چنان درگیر دور زدن فیلتر می‌شوید که نمی‌فهمید چطور وقت‌تان تمام شد و چشم که باز کنید می‌بینید عید هم تمام شده. بله. اینطوری‌هاست.

کارتون روز

نوروز از فیروزه مظفری

نوروز از فیروزه مظفری



:: برچسب‌ها: کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 516
|
امتیاز مطلب : 28
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 اسفند 1390 | نظرات ()